Hoe kan ik een pasfoto uploaden?

Het uploaden van een pasfoto bij een medewerker is eenvoudig. Zorg wel voor een goede pasfoto! Een pas met een onjuiste foto is niet geldig, je kunt dan niet aan het werk. Een nieuwe pas kost 25 euro.
Je kunt ieder gangbaar fotobestand uploaden (jpg, bmp, gif, png etc.). De foto moet een minimale resolutie hebben van 400 bij 400 pixels. Sla de foto op met Windows Paint.

Hoe ga je te werk als key user?

 1. Zoek op de pagina ‘Medewerkers’ naar de medewerker van wie je de pasfoto wilt uploaden (dit kan door te scrollen naar de juiste naam of met de zoekfunctie bovenaan de pagina).
 2. Klik op de naam van de medewerker.
 3. Klik bovenaan de pagina op de pasfoto ‘Foto wijzigen’.
 4. Op de pagina die volgt kan de pasfoto worden geüpload: klik op ‘Bladeren’ of ‘Kies bestand’ (afhankelijk van de browser die je gebruikt). Ten slotte, als dat gelukt is, klik rechtsonder op de groene knop ‘Opslaan’.

Hoe ga je te werk als medewerker?

 1. Log in op de DVP-portal.
 2. Klik in de groene balk op het pijltje naast jouw naam en kies voor: Jouw profiel.
 3. Klik bovenaan de pagina op het grijze vlak voor je pasfoto op ‘Foto wijzigen’.
 4. Op de pagina die volgt kan de pasfoto worden geüpload: klik op ‘Bladeren’ of ‘Kies bestand’ (afhankelijk van de browser die je gebruikt). Ten slotte, als dat gelukt is, klik rechtsonder op de groene knop ‘Opslaan’.

Eisen aan een foto

Een pasfoto dient in grote lijnen te voldoen aan de eisen van een foto voor een identiteitsbewijs.

 • scherpe foto: recht van voren genomen
 • egale achtergrond: geen bomen, gebouwen of andere obstakels
 • geen helm of andere gezichtsbedekking
 • een bril mag, zolang de ogen goed zichtbaar zijn
 • glimlachen mag
 • kleurenfoto

De foto is gedraaid bij uploaden

Foto’s in .jpg die in telefoons zijn gemaakt zijn vaak verkeerd gedraaid. Open de .jpg in Windows Paint en sla deze op als een .png . Dit bestand zal wel correct worden geupload.

Wil je zeker weten of een pasfoto geschikt is? Lees dan de regels die de overheid stelt aan pasfoto’s.

Tip!

De originele pasfoto die gebruikt is voor een onlangs aangeschaft identiteitsbewijs, is ook geschikt voor het DVP. Een gescande/digitale versie van deze pasfoto kan heel goed gebruikt worden. Een digitale foto is noodzakelijk, een papieren foto kan niet verwerkt worden.