Wanneer heb ik een DVP-pas nodig?

Dat verschilt per werkgebied.

Trein

Vanaf 1 mei 2014 is het bezit van een DVP-pas met geldige certificaten voor de veiligheidstraining en voor Veiligheid en Toegang Op het Spoor verplicht voor iedereen die in opdracht van ProRail werkzaamheden verricht in zone A (de gevarenzone), zone B of op een bouwplaats van ProRail.

Metro

Vanaf 1 september 2020 is het bezit van een DVP-pas met geldige certificaten voor de veiligheidstraining en voor Veiligheid en Toegang Op de Metrobaan verplicht voor iedereen die zich op de metrobaan begeeft (uitgezonderd: bestuurders die hun railvoertuig kortstondig moeten verlaten en overheidshulpdiensten) en voor iedereen die op het metroperron werkzaamheden met een veiligheidspersoon metro (vhp-metro) uitvoert.

Tram

Vanaf 1 januari 2021 is het bezit van een DVP-pas met geldige certificaten voor veiligheidspersoon tram (vhp-tram) basis en voor de kopmodule voor de desbetreffende regio verplicht voor iedereen die werkzaamheden verricht als veiligheidspersoon tram.

Je moet de DVP-pas altijd bij je hebben als je het werkgebied betreedt. Voor incidenteel werk of bezoek aan een werkgebied kan een dagpas worden gebruikt. Meer informatie over dagpassen.